onsdag, augusti 23, 2006 Klockan 00:58

Nytt om Navman 8120 Radarstöd

Som många vet är Navman del av samma företag som Northstar. Det senare företaget är sedan länge kännt för high-end produkter inom marin navigation och teknik. Ofta den typen av produkter som vanliga dödliga har svårt att få råd med..

När Navman tidigare i år lanserade sin mycket trevliga MFD (Multi Funtion Display) 8120 kunde man läsa att den är kompatibel med radar men att det ännu inte finns någon radar att köpa.. Jag har själv testat 8120, som är en mycket bra plotter/ekolod, och man kan mycket riktigt hitta en port på baksidan där det står Radar.

Navman har under året flyttat fram datumet för när radarstöd skall komma men många i branschen har kunnat räkna ut att när det än kommer så blir det en radar från Northstar. Inte så konstigt med tanke på att Nortstar har ett digert utbud inom segmentet.

Så för inte så länge sedan kom nyheten från Northstar att man släpper ett antal nya digitala high definition radar-vingar och radomer. Av dessa kommer de enklare varianterna, exempelvis 2 resp. 4kw radomerna att fungera med Navman 8120. Northstar är inget vanligt märke i norden men Navman blir vanligare och vanligare. Kanske kommer vi se fler båtar med Northstar radomer nästa sommar?

Än så länge har jag inte hittar någon information om priser eller tillgång på dessa nya radarantenner.