onsdag, augusti 23, 2006 Klockan 00:47

Boeing köper upp C-Map


Enligt en press release från kartföretaget Jeppesen, ägda av Boeing, köps kartföretaget c-map upp i syfte att expandera Jeppesens marina affärsverksamhet.

Många känner säkert till Jeppesen från flygvärlden och genom Boeing koncernen har företaget redan ett par fingrar med i den marina kartografivärlden.

Det är inte svårt att se fördelarna för Jeppesen / Boeing men man kan fråga sig vad som händer med konkurenter som sattsat hårt på just c-map. Ett bra exempel är Standard Horizon som tillverkades av C-Map men som troligen inte är en del av denna affär. Navman och många andra tillverkare förlitar sig på c-map för kartor.

Så vitt röster gör gällande kommer detta dock inte bli ett problem. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att c-map även fortsättningsvis behöver att många plotter tillverkare väljer deras kartor för att dom ska få fortsatt stora marknadsandelar.

I en kommentar från Jeppesen som jag snappade upp på nätet säger en representant att "Jeppesen har alla intentioner att fortsätta bygga vidare på det lyckade OEM-nätverket som dom byggt hittils." Alltså ingen anledning till oro, troligen tvärt om.